Internet of Things - IoT

Hvad betyder det egentlig? Er det en fremtidsvision eller her-og-nu? Vi ser sammen med Telebonus på fænomenet, og hvordan det kan få indvirkning på vores hverdag og hjem. Hvis vi altså vil.

Hvorvidt det er smart, må du selv bedømme. Men på dansk betyder ’Internet of Things’ simpelthen, at almindelige ting er koblet op på internettet, og at de kan følges eller styres via internettet. Det kan fx være elmåleren, lyset i boligen, dørlåse, bilen og industrimaskiner eller flysæder. Kun vores fantasi sætter grænser.

Faktisk bruger du det nok allerede, fordi mobiltelefoner, tablets og måske også dit tv er koblet op. Inden 2020 skal alle landets elmålere være tilsluttet internet, så de kan aflæses online. Og flere og flere vælger at kunne styre varmen i sommerhuset via smartphone.

Tal til lyset i stuen

Teknikken findes, og flere muligheder åbner sig hele tiden. Vi er blot langsommere til at tage dem i brug, end hastigheden de nye ting kommer med.

I USA er det ved at blive udbredt, at man kan tale til installationerne i hjemmet. Dvs. at man med stemmen kan tænde og slukke lyset, tv, musikanlæg og åbne eller lukke låse, trække gardiner for osv. Det er også på vej til Danmark.

Nogle ting virkelige fremskridt, andre behagelige at have, mens andre igen må kategoriseres i den mere nørdede del.

Virkelige fremskridt kan være:

  • Elmålerne, der kan aflæses over nettet. Tilsvarende for vandmålere, varmemålere m.m.
  • Alarmsystemer, der selv kalder op. Alarmen kan også styre videoovervågning i hjemmet. Snart bliver forsikringen måske billigere med alarm, eller det bliver måske et krav fra forsikringsselskabet.
  • Biler og cykler, der via internet bliver nemmere at finde. Måske prisen på din bilforsikring kommer til at afhænge af, hvor meget og hvor hurtigt du kører.
  • Telemedicin, hvor plejepersonale kan se, om du har husket at tage piller og følge med i dit hjemlige træningsprogram…

 

De behagelige ting:

Lyset eller musikken, der automatisk starter når du kommer hjem. Bilen, der selv kan parkere. Ovnen, der selv indstiller sig efter, hvad du kommer i den.

Til de lidt mere nørdede ting kan høre at snakke med din personlige robot, gode råd til tv-programmer, du bør se, eller køleskabet, der selv bestiller madvarer, før du mangler dem. Ideen om det selvsupplerende køleskab er i øvrigt en af de ting, der har været talt om i mange år, men som ingen øjensynlig har fundet, at der reelt er brug for.

Du bestemmer trods alt

Mange ting i samfundet og i virksomhederne bliver mere fjernstyret – det meste for at optimere ressourcer og gøre verden bedre.

Men derhjemme er det dig selv, der bestemmer, hvilke ’things’, du vil have opkoblet, og hvad du synes, der er smart. Hos Telebonus kan du få hjælp til at få et velfungerende internettet – for uden internet er opfindelserne ikke meget værd.

 

BonusInfo:

Du optjener 10% bonus på dit internetabonnement hos Telebonus – både bredbånd, mobil, mobilt bredbånd og telefoni. Telebonus er skabt alene til medlemmer af Forbrugsforeningen.

 

Kontakt os

Telebonus
Klintehøj Vænge 19
DK-3460 Birkerød

Man-tors 9.00-16.00

Fredag 9.00-15.00

Frokostlukket 12.00-13.00

Telefon: 70 30 12 40

Mail: kundeservice@telebonus.dk

7 gode grunde

• Optjen 10% bonus på dit telefonabonnement
• Ring både via Telenor og TDC netværk
• Behold dit nuværende nummer
• Behold dine nuværende telefoner og stik
• Enkel og hurtig tilmelding
• Du mærker ikke skiftet
• Ring billigere som medlem

.

Læs mere

Den uundværlige mobil

Fast bredbånd eller mobilnet?

IP-telefoni til ethvert hjem

Internet of Things - IoT

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtage vores seneste tilbud samt nyheder.